1) MySQL
MySQL veritabanı çok kullanıcılı erişim sağlayan en popüler ve en yaygın kullanılan ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir. MySQL veritabanı yönetmek için Sequential Query Language kullanır. Güvenli GNU lisansı mevcuttur. MySQL PHP geliştiriciler arasında en popüler olanıdır ve web siteleri, web uygulamaları ve online servisler için kullanılır.
MySQL ticari amaçlı olmayan kullanıcılar için ücretsiz olarak kullanılabilir ve ticari kullanım için ise en az 200$ olabilir. Sadece MS-SQL, Oracle ve IBM DB2 gibi veritabanı uygulama özellikleri sunuyor.
2) PostgreSQL
PostgreSQL Global Development Group tarafından geliştirilen ve bir ORDBMS (Object Relational Database Management System - Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi) dir. MIT lisansı altında tüm platformlarda Mac, Windows, Solaris ve Linux için, PostgreSQL önemli veritabanlarına tüm özelliklerini destekler. PostgreSQL şu anda 9.1 versiyonu olarak kullanılabilir.
3) SQLite
SQLite mobil uygulamalar ve web siteleri için Veritabanı, Uygulama Dosya formatlarında kullanılan küçük hafif gömülü veritabanı. SQLite veritabanı ACID özellikleri ile uyumludur. Hızlı ve API kullanımı kolaydır. SQLite veritabanlarını yönetmek için kullanılabilecek bir komut satırı arayüzü (CLI) istemcisi ile birlikte geliyor.
4) Berkeley DB
Oracle tarafından sahip olunan, Berkeley DB uygulama için temel depolama hizmetleri vermektedir. Berkeley DB de ANSI-C, C + +, Java, C #, Perl, Python, Ruby ve Erlang de dahil olmak üzere hemen hemen bütün programlama dilleri mevcuttur.
Berkeley DB kayıt veri üzerinde hiçbir sınırlama koymaz. Berkeley DB tam bir DBMS olmadığını unutmayın.
5) Firebird
Firebird daima MySQL den daha tam özellikli olmuştur ve PostgreSQL aksine, her zaman Linux ve diğer ‘Nix çeşitlerinin yanı sıra, Windows üzerinde de çalışır. Firebird saklı yordamlar, tetikleyiciler, anında yedekleme (yedekleme veritabanı çalışırken) ve çoğaltma dahil olmak üzere ticari veritabanları için mevcut bir çok özellik sunar. Firebird veritabanı iki varyasyon, klasik sunucu ve süper server ile geliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.